Over ons

Welkom op onze website.
Wij zijn Astrid Meesters en Jerry de Vries en wonen sinds 2004 in Assendelft,nabij Zaandam. 
Bij ons wonen 1 kat en natuurlijk onze Franse bullen: Skye,Summer,Vegas,en Meaghan.
Zo'n 15 jaar geleden zijn we ons met honden gaan bezighouden door de aanschaf van onze eerste hond Doogie,een kruising Labrador/Dalmatier. Hij was een echte probleemhond,een superdominante reu en we hadden (nog) geen ervaring maar waren vastbesloten deze herplaatser,want dat was het,een toekomst te geven. We zijn met hem op training gegaan,en hij heeft dan ook alle trainingen doorlopen,van de jonge hondencursus tot en met de gg1. Zo leerden we veel van hondengedrag en werd het onze passie. Doogie is 12 jaar geworden en liep mee in het Nederlands kampioenschap behendigheid. Van deze hond hebben we veel geleerd,met hem is alles begonnen. Hierna kwamen er twee Mechelse herders,Indra en Chain,allebei in de top van de behendigheid uitgebracht.Zij zijn nu allebei op leeftijd en genieten van hun rust. 
 
Onze vierde hond was Donald,een kruising uit asiel Crailo te Hilversum. Hij was toen een jaar oud ,onopgevoed en druk,een ongeleid projectiel dus maar een uitdaging om mee te werken. Zijn achtergrond kenden we niet. Het klikte al gauw met deze hond en ook hij is 12 jaar oud geworden. Een heerlijke hond met een gouden karakter,een "once in a lifetime dog"
Naast een gedragscursus en instructeurscursus heeft Astrid in juni 2011 het examen kk1 (kynologische kennis)met succes afgerond.
Hoe we uiteindelijk voor de Franse Bulldog kozen kwam doordat kennissen van ons een teefje hadden en we het zo'n leuk hondje vonden. Blij,spontaan,vrolijk en die uitdrukking,we vielen er als een blok voor. Dus wat shows bezocht, veel gelezen en wat fokkers benaderd. Uiteindelijk kwam Floor in huis,in de zomer van 2007,geboren in kennel Les Jolis Minois te Beek/Limburg. Een prachtig,lief fawnteefje.  Met haar zijn we begonnen met showen,en inmiddels doen we dit al een aantal jaren,niet zonder succes. Er gaan maar weinig shows aan ons voorbij,echter wel met de voorwaarde dat de honden het ook leuk vinden. Inmiddels werd in juni 2008 onze reu Breezer geboren,ook in kennel Les Jolis Minois.In juli 2009 is er een teefje bijgekomen,en wel van Yazzlin Pink van Muppy's Place,een gestroomd teefje uit een mooie bloedlijn. Zij zou onze stammoeder gaan worden.
In 2010 is Yazzlin Luxemburgs Jeugdkampioen en Groningenwinster geworden,in 2011 werd zij in Dortmund VDH-Europasiegerin.In november 2012  werd ze Duits VDH-kampioen,een half jaar na de geboorte van haar 5 pups. 
We hadden al een tijdje het plan om een eigen kennel te beginnen,en zodoende werd de kennelnaam aangevraagd. Op 19 oktober 2009 was kennel Amadors Gem een feit.Wij streven naar gezondheid,kwaliteit en een goed karakter,onze honden worden eveneens getest dmv een gezondheidsscreening. Hierbij worden foto's van de rug gemaakt,de ademhaling,ogen,oren en het hart getest en de mate van eventuele patella-luxatie.  Inmiddels is in 2012 ons eerste nest geboren uit Yazzlin x Extravert v.Moezels Oever. Hieruit hebben we Vegas en Skye aangehouden. Ook zij hebben hun stappen in de showring al gezet,en niet zonder resultaat; in 2013 werd Skye maar liefst Nederlands,Belgisch en Luxemburgs jeugdkampioen! Inmiddels is onze kennel uitgebreid met Summer,dochter uit het nest van Skye en Frustyle Royal Elegance (Roy) Inmiddels is zij NL jeugdkampioen,Jeugdwinster 2015,Winster 2016,NL Kampioen  en Crufts gekwalificeerd. Ook hebben wij twee pups uit het tweede nest uit mei 2016 aangehouden uit de combinatie Amadors Gem Isn't She Lovely (Skye) en Joghurt Dart Azart Gyvybes Zyme (Yarik) Deze twee hebben hun eerste stappen op showgebied al gezet en hebben een prachtig karakter zoals bij het ras hoort...
Onze honden krijgen vers-vleesvoeding,ook wel BARF genaamd. Ze doen het hier erg goed op,de ontlasting is minder,er is minder kans op allergieen,de vacht glimt en bovenal vinden ze het heerlijk. Tevens krijgen ze graanvrije brokken ter aanvulling.
Wij staan geregistreerd bij de Raad van Beheer onder nr 266641 en zijn lid van de HBC (Hollandse Bulldoggen Club) Op onze nieuws-site zullen we proberen regelmatig nieuwe berichten te schrijven over de belevenissen met onze honden. We hopen dat dit gewaardeerd word. Veel leesplezier!

Astrid en Jerry